Leder Toledo

Toledo-leder zijn chroom gelooide lederhuiden. Toledo-leder wordt licht geschuurd en vervolgens geverfd met dekkende verfstoffen (pigmentverf).
Deze verfstoffen zorgen voor een redelijk uniform karakter en verdoezelen in grotere mate de eventueel onderliggende littekens of insectenbeten. Uiteraard zijn bij een natuurproduct de natuurlijke kenmerken niet voor 100% te verdoezelen en zullen aders, strepen, littekens en insectenbeten nog lichtelijk zichtbaar zijn. Aangezien de nerf van de huid na het verven een wat gladde uitstraling heeft, wordt het leder nageprent. Door deze prent zullen de onderliggende structuurverschillen minder zijn dan bij ledersoorten zonder een dekkende verflaag. Om een goede grip en souplesse op het leder te houden worden de huiden na alle verfbehandelingen gewalkt. Hierdoor worden de huiden wat soepeler gemaakt en dit bevordert de mooie, volle uitstraling van Toledo-leder. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Aangezien Toledo-leder een “afgesloten finish” heeft en de toplaag waterafstotend is gemaakt behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder droging van de verflaag te voorkomen kunt u het leder 1 a 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding voor afgedekte en gefixeerde ledersoorten.
Echter nooit met huishoudmiddelen behandelen. Het leder mag alleen wrijvend met een nieuw, vochtig uitgewrongen doekje. (niet schrobben). Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere middelen) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen achterblijven in het doekje. Deze reststoffen kunnen het leder onherstelbaar beschadigen.

Martindale

Martindale is een test op sterkte en lichtechtheid van de stof, dit wordt aangeduid als Martindale toeren.

Gebruiksklasse aantal toeren Martindale

Decoratief gebruik: minder dan 6000 Martindale
Licht woongebruik: 6.000 – 10.000 Martindale
Normaal woongebruik: 10.000 – 15.000 Martindale
Intensief woongebruik: 15.000 – 20.000 Martindale
Intensief woongebruik – projectmatig: meer dan 20.000 Martindale

De stoffen die wij gebruiken bij Fabriek meubels liggen allemaal ver boven een martindale van 20.000. Dus voor zeer intensief gebruik. Tevens zijn alle stoffen een mengeling van Polyester en andere synthetische garens.
Hierdoor zijn onze stoffen zeer kleurecht en over het algemeen wasbaar.

100% Polyester

Extra

In onze showroom in Heerhugowaard tonen wij ook een schitterende collectie vitrage, inbetween en overgordijnen. Al deze kwaliteiten zijn van 100% Polyesther, dus kleurecht en wasbaar zonder krimp. Ook zijn deze alle kamerhoog en worden dus geconfectioneerd zonder naden. De prijzen van deze collectie zijn gemiddeld 20% goedkoper dan bij een winkel.
Kom vrijblijvend op afspraak om deze collectie te bekijken en laat ons een offerte maken voor uw woning. U dient in dit geval zelf de maten te nemen, en na akkoord zijn uw gordijnen binnen drie weken bij u thuis.